Mengapa Rumah Tangga Retak Kurang Dari 2 Tahun? Ini 5 Kewajipan...

Mutakhir ini, siaran televisyen sering menyajikan drama-drama Melayu berelemenkan romantik dan sweet tanpa kesedaran akan kewajipan pasangan itu sendiri. Namun, sedarkah kita akan kewajipan...

7 Rahsia Komunikasi Ini Pasti Membuatkan Suami Bertambah Sayang Kepada Anda.

Sebagai isteri sudah pasti kita mahu suami sentiasa sayang kita kan? Namun, kadang-kadang bicara kita menyebabkan suami tersentuh kalbu, kadang-kadang merajuk dan paling takut...

Realiti Wanita Kini: Bagaimana Mengurus Stres Mengikut Islam?

Realiti dunia kini memerlukan wanita untuk melengkapkan kehidupan seharian. Di dalam buku Manusia Dan Islam ada menyebut, Orang yang paling layak mengubat pesakit perempuan adalah...

10 Teknik Merangsang Hormon Cinta Isteri Yang Suami Tidak Tahu

  Oksitosin atau dengan nama lainnya adalah hormon cinta dan hormon kasih sayang yang sering dikaitkan dengan wanita. Hormon oksitosin akan meningkat ke paras yang lebih...

6 Sebab “Bedtime stories” Membantu Ibu Bapa Mendidik Anak-Anak.

“Bed Time Story” adalah bertutur dengan intonasi yang jelas, menceritakan sesuatu hal yang berkesan, menarik, memiliki nilai-nilai yang khusus, dan  tujuan yang khusus. Kebanyakan...

9 Amalan Mudah Yang Menyebabkan Wanita Masuk Syurga

Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: “Apabila seorang wanita (isteri) itu melakukan solat lima waktu, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga harga dirinya, dan mentaati perintah...

4 Petua Untuk Menguasai ‘MOOD’ Anda Menjadikan Urusan Harian Anda Mudah...

Anda bangun dari katil, anda tengok diri anda dalam cermin sambil cakap, "Malasnya hari ni dah la ustaz tu nak aku siapkan kerja hari...

Master/PHD Untuk Mommy? Ini 3 Nasihat Berkesan Untuk Bakal Dr. Mommies!

Fenomena menyambung Master atau PHD (Ijazah Doktor Falsafah) bagi wanita-wanita seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Apatah lagi bilangan wanita yang lebih ramai di Institut...

3 Sebab Mengapa Anak-Anak Perlu Kerap Menonton Televisyen! Pendidikan Visual Wacana...

Mutakhir ini, tidak dinafikan bahawa ledakan siaran televisyen menyusup keluar berlaku dengan sangat pantas. Pelbagai genre telah menjadi santapan kita tanpa mengira umur termasuk...

Mengapa Wanita Sememangnya Perlu ‘Memilih’ Dalam Bab Jodoh?

Apabila memperkatakan tentang jodoh, stereotaip orang Melayu pada hari ini akan menjurus kepada kriteria pemilihan calon yang menjadi ukuran. Kebiasaannya, sikap ‘memilih’ ini lebih...